Somfalvi Eszter

"Jó érzés kapni, de még jobb adni!"

 

Szakmai képzettség

  • OKJ-s aerobik edző
  • Zumba Fitness Instructor

Licencek

  • Zumba
  • Zumba toning
  • Zumba step

Bemutatkozás

Kiskorom óta lételemem a mozgás. Annak idején sportiskolába jártam, szertornáztam, versenyeken vettem részt, emellett az atlétikában is jeleskedtem. De hiába értem el sikereket, jött a kamaszkor...abbahagytam a versenyzést, de nagyon hiányzott. Mikorra már megértem arra, hogy felfogjam mit is hagytam ott, már késő volt folytatni. Éreztem, hogy szükségem van valamire, ami a hiányérzetemet pótolja, ekkor jött a jazz balett, ami úgy gondoltam ezt az űrt kitölti. Nem sikerült. Aztán sorra vettem a sportokat kézilabda, tenisz, kosárlabda és megannyi más. De egyikben sem találtam a helyem. Elkezdtem aerobik órákra járni - kipróbáltam szinte az összeset, de egy idő után mindegyik unalmassá vált számomra. Eljártam futni, biciklizni edzőterembe, de egyikben sem leltem örömöm igazán.

Végül jött egy a mozgásmentes időszak. Borzasztóan éreztem magam a bőrömben - tele voltam gátlásokkal, komplexussal, lelki bánattal. Folyamatosan kerestem, hogy mit is lehetne csinálni, amiben a kitartásom és a lelkesedésem megmarad és örömömet lelem benne. Ekkor láttam a TV-ben egy Zumba Fitness óráról szóló összeállítást. Felkeltette az érdeklődésemet. Kerestem, kutattam, hogy hol van a közelben ilyen óra. Megtaláltam, elmentem az első órára és szerelem volt már az első alkalommal! Az óra végén azt mondtam: Ez az! Még! Teljesen magával ragadott.

Már alig vártam, hogy ismét mehessek. Teltek múltak a hetek, egyre jobban éreztem magam a bőrömben, azt vettem észre magamon, hogy végre ismét boldog és felszabadult vagyok és nem utolsó sorban jó pár kilótól megszabadultam, és teljesen átalakult a testem.

Minden alkalmat kihasználtam, hogy órákra, rendezvényekre járjak. Belecsöppentem ebbe a világba és úgy érzem megtaláltam azt, ami hiányzott. Annyira belelkesedtem, hogy úgy érzetem, nekem is meg kell mutatnom az embereknek, hogy milyen is a Zumba Fitness, szerettem volna továbbadni azt az élményt, amit nekem jelent, így lett belőlem is Zumba Fitness oktató! Rengeteg fantasztikus, értékes emberrel hozott össze a sors, mióta Zumbázom.

Minden alkalommal nagy lelkesedéssel megyek órát tartani, mert tudom, hogy örömet okozok a tanítványaimnak. Bármilyen rossz napjuk is volt, tudom - ha csak arra az egy órára is, de - elfeledik a problémákat és ez jó érzéssel tölt el, hogy adhatok nekik valami pluszt. Nincs is jobb érzés annál, mint amikor látod a mosolygó, felszabadult arcokat, hogy élvezik az órát, tetszik nekik amit csinálsz, és az óra után azt mondják neked, KÖSZÖNÖM! :) És tudod, hogy nagy lelkesedéssel várják a következő órát.

Hogy miért pont a Zumba Fitness?

A Zumba jó, mert egy fárasztó nap után is feltölt energiával, a zenéje magával ragad, fogyaszt, formál, jó kedvre derít, kikapcsol és nem utolsó sorban még partner sem kell hozzá. Nincs két egyforma óra, nincs két egyforma tanár és ez ezért jó! Mindenki megtalálja a neki tetsző órát. Habozol, mert nem tudsz táncolni? Hidd el, nem kell hozzá tánc tudás, az órákon észrevétlenül fogod elsajátítani a különböző táclépéseket (merenge, cumbia, salsa, reggaeton, quebradita, tango, flamenco, calypso, és megannyi más stílus felsorakozik egy-egy óra alkalmával). Szégyellős vagy? Ne legyél! Ha a miatt aggódnál, hogy - "de biztos mindenki azt fogja nézni mit bénázok!" - ne aggódj! Hidd el, senki sem Téged fog nézni, hanem engem! :)

A Zumba megváltoztatta az életemet! Köszönöm mindenkinek, aki ezen az úton elindított, támogatott, mellettem volt és most is mellettem van!

Gyere és próbáld ki Te is! :)