Hobby Rocky

Szintek: kezdő, középhaladó, haladó

Időtartam: 8 alkalom / szint; heti 1 x 1 óra (60 perc)

A rock & roll - zenéjét és ritmusát tekintve - nem csak a legviharosabb táncok egyike, de egy egész irányzat születése is neki köszönhető. A tánc önállósíthatta magát végül azok számára is, akik azt korábban vadul elutasították. A rock & roll függetlenül attól, hogy régi vagy új zenére szól, ma is - mint hajdanán - lelkesíti az ifjúságot, és az ’50-es évek rock & roll-generációját is újra lázba hozza.

A hobby rocky tanfolyamon középhaladó szinttől megismerkedhetsz a boogie-woogie és a swing tánc alapjaival is.

Boogie-Woogie

A rock & rollal közös tánccsaládot képez. A legmarkánsabb különbség a két tánc között a zene, ami a boogie-woogie-nál főként a billentyűs hangszer basszus szólamának kiemelése. Legfőbb jellemzője a szabad vezetés, az improvizáció, - talán ez az, ami leginkább megkülönbözteti a többi tánctól. A boogie-woogie alapvetően swing eredetű tánc. Népszerűsége az 1920-as és 1930-as években teljesedett ki, majd a boogie-woogie hóbort volt az egyik legnagyobb hatással a jump-blues és végeredményben a rock & roll fejlődésére, így mind a mai napig hallani különböző klubokban, lemezeken szerte Európában és az Egyesült Államokban.

Swing

A szó jelentése lendület, ami a zenében egy hangsúlyos lüktetésben mutatkozik meg. A legigazibb, vérbeli amerikai táncok egyike, egy igazi fekete táncforma.  A tánc a zenét követi. Ha a zene lágy, lassú, akkor a mozgás is ezt tükrözi. Ha a zene gyors, pörgős, hirtelen váltásokkal, akkor a tánc is gyors, lendületes - kiállásokkal, esetleg ugrásokkal tűzdelve. A tánc tükrözi a zene hangulatát, lüktetését.