Herédi Otilia

"A tánc tulajdonképpen csak a világ egyik legcsodálatosabb hobbija!" 

 

Szakmai képzettség

  • Magyar Táncművészti Főiskola - Modern Társastáncpedagógus szak (2004) 
  • Magyar Népművelődési Intézet - Alapfokú tánctanár (1993)

Táncos múlt

Óvodáskori művészi torna, majd 7 évnyi ritmikus sportgimnasztika és balett órák után, 13 éves koromban kezdtem társastáncokat tanulni. Egy boogie-woogie tanfolyamon az oktató felkért, hogy legyek a partnere és 1990-től az IDO és a WRRC szervezetek keretében magyar bajnokságokon, illetve a magyar válogatott tagjaként világversenyeken indultunk boogie-woogie és swing tánc kategóriákban. Több Országos Bajnoki cím és két Világbajnoki bronzérem után 1995-ben hagytuk abba a közös versenyzést. Szalagavató koreográfusaként találkoztam későbbi partneremmel, akivel mambót és hot blues-t kezdtünk el táncolni. 1997-ig versenyeztünk együtt, több országos- és világversenyen értünk el dobogós helyezéseket, amelyek érdeméül 1997-ben Érdemes Sporttáncos díjjal tüntettek ki bennünket. 

Tanítás

A tanítás a versenyzéssel együtt kezdődött 1990-ben. Kedzetben boogie-woogie és hobby rock&roll kurzusokat vezettem, majd a Magyar Népművelődési Intézet Alapfokú Társastánctanár-képzésének elvégzése után társastánc tanfolyamokat is tartottam. Miután 1997-ben a versenyzést végleg abbahagytam, megalapítottam az Oti-Boogie Táncklubot. 1999-ben az Év Táncklubja lettünk, hiszen Világbajnoki bronzérmes és Országos Bajnok párosaim voltak. 2000-ben felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskolára, így a megfelelő képzettség elsajátítása érdekében – és sajnos elegendő idő hiányában – klubomat megszüntettem. Főiskolai gyakorlaton kerültem közel a kubai salsához és társ-táncaihoz. A diploma megszerzése után a legnagyobb budapesti iskola vezetője felkért, hogy tanítsak táncklubjában. A kubai salsa tanfolyamok mellett a nagy népszerűségnek örvendő táncokat is tanítottam: cha-cha-cha, bachata, samba, rocky, valamint ladies style és forgástechnika workshopokat.

A Menta Táncstúdiót 2007-ben alapítottam, amelynek keretében társastáncokat, kubai salsát, rocky-t, latin női mozgáskombinációs órákat tartok.

Tanítási cél

Célom, hogy a foglalkozásokon megtanultakat mindenki önállóan, improvizált kötésekkel, a zenét interpretálva alkalmazza. Módszertanomban a pontosságra és az érthető magyarázatra törekszem, mert fontos számomra megértetni és megtanítani, hogy a lépések elsajátítása nem nehezebb, mint biciklizni tanulni. Valljuk be: ki emlékszik már arra, hogy az első önálló pedáltekerést megelőzően édesapja rohangált mögötte a bicikli üléséhez erősített karót fogva?

Szeretném, ha mindenki érezné a táncok adta szabadságot és kötetlenséget, ha a táncban megtalálná önmagát és - ha a sors úgy hozza - a társát. Aki ezt a hobbit választja, tudni fogja, hogy ez tényleg a világ egyik legcsodálatosabb hobbija!